Ostropel de pui
Pentru ca in DEX este mentionat ca originea cuvantului este necunoscuta, am sa consider aceasta reteta ca fiind pur romaneasca. Mai ales ca-i bun de tot. Spor la treaba!
Pentru 6 persoane Pregatire : 30 min
Coacere : 40 min
Ingrediente:
- 6 bucati de pui
- 100 ml ulei
- 1 capatana de usturoi
- 50 g faina
- 50 g bulion
- 1 ceapa
- 1 morcov
- otet
- sare
Se sareaza bucatile de pui si se prajesc in ulei, dupa care se scot in alt vas. In uleiul ramas se prajesc ceapa si morcovul taiate felii subtiri, se adauga faina si dupa ce s-a rumenit, se adauga bulionul, usturoiul tocat marunt (rondele subtiri), se stinge cu 1-2 lg de otet si cu apa si se mai lasa sa fiarba 10-15 min. Sosul se strecoara peste carnea prajita, se potriveste de sare, piper si se mai fierb impreuna pana ce carnea va fi gata. Se serveste cu cartofi fierti natur si presarati deasupra cu patrunjel verde tocat marunt sau cu bulinute aurii.
Pofta buna !
Posted on 25 November, 2009, in √ Bucatariile lumii, Bucataria romaneasca, Carne de pasare, FEL PRINCIPAL, Ostropel de pui and tagged Carne de pasare, pui, sos. Bookmark the permalink. Leave a comment.
Leave a comment
Comments 0