Quiche cu prosciutto si zucchine

Pentru: 6 persoane
Pregatire: 35′
Coacere: 1 ora
Ingrediente:
  • 1 foaie de placinta
Umplutura:
  • ulei de masline pentru prajit
  • 150 g prosciutto crudo
  • 1 ceapa taiata Julien
  • 3 dovlecei tip zucchini, taiati rondele subtiri
  • 4 oua
  • 175 ml smantana dulce
  • 60 ml lapte
  • 25 g parmezan razuit

Nota: Pentru o coacere uniforma, reteta sugera utilizarea boabelor de fasole puse deasupra in momentul coacerii foii de placinta.

Foaia de placinta se pune in tava, pe hartie de copt. Deasupra, se aseaza o alta bucata de hartie de copt si boabele de fasole. Se incinge cuptorul la 180˚ C si se coace blatul pentru 15′, se scoate din cuptor, se indeparteaza boabele de fasole si se mai coace alte 10′, dupa care se scoate si se lasa sa se racoreasca.

Se pregateste umplutura, astfel: feliile de prosciutto crudo se desfac in fasii subtiri si se prajesc, la foc domol, in 2 lg. de ulei de masline. Cand a devenit crocant, se scoate pe o un servetel de hartie, care sa absoarba surplusul de grasime. In continuare, se caleste usor ceapa, la foc mic, pana de inmoaie. Se scoate din ulei si se pune peste prosciutto.

Se mai adauga 2-3 lg. de ulei de masline si se prajesc la foc mediu rondelele de zucchini, intorcandu-le din cand in cand. Dupa 5′ se acopera cu un capac, pentru alte cateva minute, pana devin moi. Se ia capacul, se mai intorc si se mai prajesc alte 5′, dupa care se opreste focul. Se presara putina sare si piper proaspat macinat, se amesteca si se lasa sa se racoreasca.

Se pune in forma un strat de dovlecei zucchini – 1/2 din cantitate, apoi amestecul de ceapa si prosciutto si deasupra, restul de zucchini.

Se pregateste amestecul de oua, smantana, lapte si 3/4 din cantitatea de parmezan. Se adauga un praf de sare, piper si nucsoara proaspat macinate, se amesteca bine dupa care se toarna in forma, peste zucchini, astfel incat sa ajunga pe toata suprafata, uniform.

Se presara restul de parmezan si se da la cuptorul incins la 200˚ C, pentru 35-40′ sau pana cand umplutura devine legata, coapta si bine rumenita.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 20 July, 2010, in ANTREURI, √ Bucatariile lumii, Bucataria franceza, Diverse antreuri and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: