Mousse de ciocolata alba cu portocale


Special pentru iubitorii ciocolatei albe.
Foarte aromat !

Am aceasta reteta de la o persoana care locuieste in Germania.
Nu sunt sigura de originea retetei, dar cand ai pe masa un desert delicios, chiar mai conteaza ?!

Pentru 6 persoane
Pregatire: 40 min
Coacere: 10 min

Ingrediente:
  • 2 foi de gelatina
  • 200 gr ciocolata alba
  • 1 portocala
  • 3 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 gr smintina dulce pentru frisca
  • 2 ling. lichior de portocala (Grand Marnier, Cointreau)
  • 1 lime
  • 1,5 linguri zahar pudra
  • 6 lg ulei de masline


Ciocolata se topeste la bain-marie si se lasa la racit.
Portocala se spala fierbinte si se razaluieste coaja de pe ea.
Foile de gelatina se pun intr-un vas, acoperite de apa, sa se inmoaie, cam 10 minute.
Se bat albusurile de ou (pana devine o spuna consistenta si nu mai cade daca intoarcem castronul) si, separat, frisca.
Foile de gelatina se strecoara de apa si se pun la fiert cu lichiorul de portocala si 2 ling de apa pina ce sa topit gelatina (sa nu dea in clocot).

Galbenusurile de ou si freaca cu coaja de portocala si zahar vanilat.
Se adauga, pe rand si amestecand dupa fiecare: gelatina, ciocolata topita, albusul si frisca.

Se pune crema la frigider pentru cel putin 4 ore.

Inainte de a servi, se storc portocala si lime-ul, iar sucul obtinut se amesteca cu zahar pudra si ulei de masline. Se bat cu o furculita pana ce devin o masa omogena.

Sucul obtinut se pune pe o farfurie si deasupra se aseaza globuletele din mousse de ciocolata.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 9 December, 2009, in √ Bucatariile lumii, Bucataria franceza, Ciocolata, DESERT, Deserturi fara coacere, Diverse deserturi and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. Wow ce bine arata! Ma bucur ca tio iesit si tio placut.
    Eu am mai facut o varianta weekendul acesta in loc de lichior de portocale am pus cognac si in loc de coaja de portocale am pus scortisoara si o iesit bestial. Bineinteles si sosul de portocala am lasat de o parte. Poate incerci si asa odata.
    Ah da, origina retei ii in Franta.

    Mult succes in continuare!

    • Brig,

      Multumesc ca ai trecut pe la mine.
      Cu siguranta am sa incerc si varianta cu scortisoara, mai ales ca-s mare iubitoare.
      Cat despre origine, fac update repede, repede.

      Te mai astept pe la mine si iti multumesc de inspiratie.

Leave a comment