Tocanita de ciuperci

Pentru: 4 persoane
Pregatire: 20 min
Coacere: 25 min

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci (champignon sau din conserva)
  • 2 cepe medii
  • 100 ml ulei
  • 50 g bulion
  • 1 ardei gras
  • 2 graunti de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin

Curatati (sau, daca ati optat pentru conserva, scurgeti de apa) ciupercile si taiati-le in bucati subtiri care se calesc cu 1/3 din ulei. Amestecati in ciuperci pana isi lasa apa, apoi mai lasati-le sa fiarba 5 min.
In restul de ulei se caleste ceapa, apoi se adauga bulionul, usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat subtire, foaia de dafin, sare, piper; se stinge cu apa cat este nevoie si se lasa sa mai fiarba 10-15 min.
Se scoate foaia de dafin, se adauga ciupercile si se mai lasa sa fiarba impreuna 5-6 min.
Se poate servi calda sau rece.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 1 December, 2009, in √ Bucatariile lumii, Bucataria romaneasca, FEL PRINCIPAL, Legume, Tocanita de ciuperci, Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. 6 Comments.

  1. Pe asta da, trebuie sa o incerc!! 😀

    • Iti va placea, cu siguranta.
      Astept sa imi spui cum ti-a iesit, sora-mea a pregatit-o duminica si mi-a zis ca a fost delicioasa, dar ca a personalizat-o. Inca lucrez la a o convinge sa-mi spuna secretul…

    • Imediat cum o sa ajung pe la supermarket, iau ciupercute, incerc reteta si revin cu pareri.
      Saratele am mai facut o data inainte sa inceapa postul si mi-au iesit parca si mai bune! 😀

  2. 🙂 Noua ni s-a stricat cuptorul, pe deasupra, le-am facut si cam subtiri si in cantitate dubla, dar tot au disparut in 2 zile 😀 (aka saratelele).
    Dar, revenind la tocanita, am reteta, impreuna cu alte cateva (inca pending) de la o amica, fosta colega de cursuri de IRU (Adi, poate te recunosti pe-aici) si mi-a recomandat-o cu caldura. I-am urmat sfatul si nu mi-a parut rau nici o secunda, dimpotriva.

  3. Astazi i-a venit randul! Si mi-a placut 🙂 La fel, am schimbat un pic de tot, pt ca imi lipseau doua din ingrediente.
    Nu am fost atenta insa la ceas, sa vad daca ma incadrez, dar sincer, am fost asa bine dispusa si relaxata ca sunt sigura ca am depasit un pic, faceam asa agale tot 😀
    Am pozat-o si am pus-o pe blog.
    O sa o mai fac si altadata 🙂

Leave a comment