Supa de legume cu sunculita si hrisca

Hrisca este ceva nou pentru mine, am citit despre ea, acum cateva luni, pe un site foarte interesant si pe care il recomand cu caldura: Ierburi uitate.
Am incercat-o de curand pentru prima data, fiarta (precum indica Lena pe site-ul ei – doar ca eu am calit-o intr-o lingura de ulei de cocos inainte de a o fierbe dupa instructiunile ei exacte) si amestecata cu ton din conserva.
Ne-am indragostit pe loc de ea.
 
Azi am facut o supa, cum imi aduceam aminte ca am mancat la cineva acasa, in care am pus si hrisca.
Rezultatul a fost superb.
 
Pentru 6 portii
Pregatire: 15 min
Fierbere: 30 min

Ingrediente:

  • 50 g sunculita afumata / kaiser;
  • 1 ceapa medie;
  • 1 ardei mediu;
  • 3 morcovi;
  • 2-3 frunze de telina;
  • 1 sfecla rosie mica;
  • 100 – 150 g radacini albe: pastranac, patrunjel, telina;
  • 1 ceasca de hrisca;
  • sare;
  • 2 lg. ulei pentru prajit (recomand uleiul de cocos, ii da o aroma deosebita, insa si uleiul de arahide sau de floarea soarelui sunt potrivite).

Se curata toate legumele si se spala.
 
Ceapa se toaca marunt, iar sunculita si ardeiul se taie Julien.
Se pun impreuna intr-o oala de 2-3 litri si se calesc in ulei, la foc mic.
 
Cand ceapa incepe sa devina sticloasa, se pun 2,5 litri de apa si se adauga celelalte legume: morcovul taiat rondele, sfecla taiata in dreptunghiuri (1 cm/ 1/2 cm), frunzele de telina taiate in felii subtiri si radacinoasele curatate si lasate in bucati mari/intregi (le vom indeparta la final). Se lasa sa fiarba la foc mediu.
 
Se spala hrisca in 2-3 ape si se pune in oala.
 
De acum, totul trebuie sa fiarba aproximativ 20 de minute.
 
La final, dupa ce am stins focul, se scot bucatile mari de radacinoase si se poate adauga patrunjel tocat marunt, dupa gust.
 
Se serveste fierbinte.
 
Pofta buna!
 
Nota: bucatile mari de radacinoase se pot pasa si pune inapoi sau folosi, separat, ca garnitura pentru felul 2, presarate cu sare si ulei de masline.

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 2 May, 2014, in SUPE/CIORBE and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: