Mousse de ciocolata alba cu portocale
Special pentru iubitorii ciocolatei albe. Foarte aromat !
Am aceasta reteta de la o persoana care locuieste in Germania. Nu sunt sigura de originea retetei, dar cand ai pe masa un desert delicios, chiar mai conteaza ?!
Pentru 6 persoane Pregatire: 40 min Coacere: 10 min
Ingrediente:
- 2 foi de gelatina
- 200 gr ciocolata alba
- 1 portocala
- 3 oua
- 2 pliculete zahar vanilat
- 150 gr smintina dulce pentru frisca
- 2 ling. lichior de portocala (Grand Marnier, Cointreau)
- 1 lime
- 1,5 linguri zahar pudra
- 6 lg ulei de masline
Galbenusurile de ou si freaca cu coaja de portocala si zahar vanilat. Se adauga, pe rand si amestecand dupa fiecare: gelatina, ciocolata topita, albusul si frisca.
Se pune crema la frigider pentru cel putin 4 ore.
Inainte de a servi, se storc portocala si lime-ul, iar sucul obtinut se amesteca cu zahar pudra si ulei de masline. Se bat cu o furculita pana ce devin o masa omogena.
Sucul obtinut se pune pe o farfurie si deasupra se aseaza globuletele din mousse de ciocolata.
Pofta buna!
Posted on 9 December, 2009, in √ Bucatariile lumii, Bucataria franceza, Ciocolata, DESERT, Deserturi fara coacere, Diverse deserturi and tagged ciocolata alba, Cointreau, crema, gelatina, Grand Marnier, lichior de portocale, lime, mousse, portocale, ulei de masline. Bookmark the permalink. 2 Comments.
Wow ce bine arata! Ma bucur ca tio iesit si tio placut.
Eu am mai facut o varianta weekendul acesta in loc de lichior de portocale am pus cognac si in loc de coaja de portocale am pus scortisoara si o iesit bestial. Bineinteles si sosul de portocala am lasat de o parte. Poate incerci si asa odata.
Ah da, origina retei ii in Franta.
Mult succes in continuare!
Brig,
Multumesc ca ai trecut pe la mine.
Cu siguranta am sa incerc si varianta cu scortisoara, mai ales ca-s mare iubitoare.
Cat despre origine, fac update repede, repede.
Te mai astept pe la mine si iti multumesc de inspiratie.