Rulada de carne

Pentru : 6 persoane
Pregatire : 20 min + 2 ore de repaos
Coacere : 40 min

Ponturi :
  1. Marinata poate contine si alte condimente preferate (de exemplu : un praf de ardei iute), cele indicate in reteta fiind ingredientele de baza.
  2. Pentru ca ouale fierte sa ramana intregi, se adauga un praf de sare in apa in care fierb, iar dupa ce sunt gata, se tin in apa rece (care se schimba de cateva ori, pentru a evita incalzirea ei).

  • Ingrediente :
  • 800 g carne macra de porc
  • 4 oua

marinata

  • 1 ceapa mica
  • 2 graunti  de usturoi
  • 3 frunze de telina
  • 1 legatura de patrunjel
  • 5 boabe de piper
  • ½ lgt. sare
  • 3 fire cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 pahar de vin rosu
  • 5 lg ulei de masline

Se toaca foarte marunt ceapa, usturoiul si patrunjelul, se taie frunzele de telina pe lungime, in bucati de 8-10 cm si se amesteca intr-un castron toate ingredientele pentru marinata.
Carnea se taie, pe cat posibil, intr-o singura fasie groasa se ½ cm, care se amesteca cu marinata, apoi se toarna intr-o punga care se pune la frigider pentru 2 ore.

Se fierb ouale tari si se curata de coaja.

Carnea se curata, pe cat posibil de legume si condimente, se aseaza ouale deasupra si se face un rulou care se leaga cu sfoara de bucatarie si aseaza intr-o tava de chec.
Marinata se toarna pe langa rulada.
Se introduce tava in cuptorul incins la 200° C si se coace 40’.

Se serveste ca friptura, insotita de o garnitura de legume.

Pofta buna !

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 29 December, 2009, in ANTREURI, √ Bucatariile lumii, Bucataria romaneasca, Carne de porc, FEL PRINCIPAL, Rulada de carne and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

Leave a comment