Carpaccio di zucchine

Carpaccio este o reteta relativ noua pentru ca se pare ca a fost pregatit pentru prima data acum aproximativ 60 de ani. Initial, numai cu carne proaspata de vita, taiata in felii foarte subtiri, acum se gasesc retete din cele mai diferite: de la cele de carne (vita, caprioara, ton sau somon), care sunt servite ca antreu, la cele de legume – ca garnituri sau carpaccio de fructe, ca desert. Sosul are, in general, pentru primele 2, in compozitie: ulei de masline si parmezan razuit. In rest, sunt folosite fie aceto balsamico, fie zeama de lamaie si chiar salata rucola pentru carpaccio de vita.

Pentru: 2 persoane
Pregatire: 10′
Coacere: n/a
Timp de asteptare: 1 ora

Ingrediente:

  • 1 dovlecel tip “zucchini” mediu
  • 1 praf de sare
  • 2 lg. ulei de masline
  • 2 lg. parmezan razuit
  • aceto balsamico

Se spala bine dovlecelul si se taie, pe lungime, in felii subtiri de ≈ 2 mm (cu ajutorul curatatorului de cartofi/morcovi).

Se aseaza fiecare felie pe un platou, suprapunandu-se numai 1 cm. din fiecare, se presara un praf de sare, parmezanul si se stropesc cu uleiul de masline, dupa care se adauga un fir subtire de aceto balsamico.

Se da pentru o ora la frigider.

Se serveste ca garnitura.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 19 July, 2010, in √ Bucatariile lumii, Bucataria italiana, GARNITURI and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 5 Comments.

  1. Sună bine… o să încerc și eu… 😀

  2. Heeei ai revenit cu retete!! Yamy, suna grozav de bine si delicios. 😀

  3. Retzetar de... fericire

    Carpaccio este singura reteta pregatita in ultima luna. Programul imi permite din ce in ce mai putin sa gatesc, dar azi am profitat si am sa postez poze cu “Quiche cu prosciutto si zucchine”, imediat ce il scot din cuptor.

  1. Pingback: Carpaccio di zucchine - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Pingback: Cine a facut “Carpaccio di zucchine”? « Retzetar de… fericire

Leave a comment