Ficatei la cuptor cu vin rosu

Cautand o reteta de ficatei la cuptor, am gasit tot felul de combinatii, dar nici una care sa ma multumeasca.

Asa ca am trecut la treaba, cum experienta la cuptor am inceput sa prind – a se vedea cuptoreala de pe-aici; mi-am zis: ce le-ar da un gust mai bun si mai bun ficateilor, decat… un strop de ulei de masline, niste vin rosu si condimente din plin?

Si iata ce bunatate a iesit (au fost multumiti si cei mai carcotasi):

Pentru 6 persoane
Pregatire: 15’
Coacere: 30’

Ingrediente:

  • 600 g ficatei de pasare
  • 150 ml vin rosu sec
  • 5 lg ulei de masline
  • 1 ceapa rosie medie
  • 3 graunti de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 5-7 boabe de piper
  • sare
  • 2-3 fire de patrunjel

Se spala bine ficateii (verificand pentru fiecare in parte sa nu aiba fierea ramasa inauntru), se curata de pielite si se lasa sa se scurga.
Ceapa si usturoiul se curata si se spala. Ceapa se taie Julien, iar usturoiul in fasii subtiri, pe lungime.

Ficateii se pun intr-un vas de yena (sau tava antiaderenta), se presara deasupra cu ceapa, usturoi, boabele de piper, sare si uleiul de masline, se infige si foaia de dafin si se varsa uniform, pe toata suprafata, vinul.


Vasul se baga la cuptor pentru ≈ 30’, la foc mediu.
Cand sunt gata (ficateii trebuie sa fie moi la mijloc si patrunsi), se stinge focul si se lasa vasul in cuptor pana in momentul servirii.

Se servesc calzi, cu patrunjel tocat marunt deasupra, insotiti garnitura si de salata verde.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 8 February, 2010, in • Retete usor de pregatit •, √ Bucatariile lumii, Bucataria noastra, Carne de pasare, FEL PRINCIPAL, Ficatei la cuptor cu vin rosu and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 8 Comments.

  1. Thank you!! De doi ori thank you, pentru ca m-ai felicitat pe blogul lui grapefruit ( desi e greu sa traiesti fara pastile … iar organismul trece greu de la ele la ” amestecaturi de plante ” ) si pentru ca datorita tie maine am ce face de mancare 😀

  2. Doamne, eu detest ficatzeii :-l cu toate ca mama e o bucatareasa foarte buna, pana acum nu m-a convins cu nici o retzeta care sa contzina si ficat :-s am s’o intreb daca vrea sa incerce ce ai facut si tu aici 😕

    • Nu ii mananc decat la cuptor sau pane.
      Pana acum, nu m-a convins nimeni sa ma ating de ei fierti (gust putin din cel de porc – dar atat).
      Pane sunt… dementiali.
      Pune-le o salata de morcovi cu gulie si telina langa si-ai sa vezi ce minuni faci.

  1. Pingback: Reteta: Ficatei la cuptor cu vin rosu | PonturiBune.ro

  2. Pingback: Revelion « Retzetar de… fericire

Leave a comment