Mancare de conopida
Aceasta mancare mi-a adus aminte de serile din Bucuresti, in care veneam de la servici si vroiam sa gatesc ceva cat mai simplu, un fel de mancare langa care sa nu stau decat foarte putin.
Dar cum conopida gaseam numai toamna, deci nu mancam asa des, mancarea a ramas printre preferintele noastre, iar in ultimele 5 luni cred ca am pregatit-o de vreo 5 ori, cu toata diversitatea din bucataria noastra.
Pentru 4 persoane Pregatire: 15’ Fierbere: 45′ (necesita atentie: 15′)
Ingrediente:
- 1 conopida (≈ 800 g)
- 1 ceapa mare
- ulei pentru prajit (3-4 lg)
- 100 ml sos de rosii
- sare
- piper
- vegeta
- 2-3 fire de patrunjel sau leustean
Se desface conopida in buchetele de marime medie, se spala si se pune in apa care clocoteste, cu 1 lgt. de sare, sa fiarba ≈ 20’. Cand s-a fiert, se scoate intr-o sita si se lasa sa se scurga.
Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori. Intr-un vas antiaderent inalt (tigaie sau cratita), se pune uleiul si se caleste ceapa, pana devine transparenta, se stinge cu sosul de rosii, se amesteca, se adauga conopida fiarta si un polonic de apa in care a fiert conopida si se lasa sa fiarba 15-20’, la foc mic, pana cand ceapa se inmoaie.
Se mai sareaza, daca este cazul, se adauga 1 lgt. de vegeta si piper dupa gust si se mai lasa 5-10’ la foc mic. Cand e gata, se presara cu verdeata tocata marunt.
Se serveste ca atare sau poate insoti preparate din carne.
Pofta buna!
Posted on 24 February, 2010, in • Retete usor de pregatit •, √ Bucatariile lumii, Bucataria noastra, FEL PRINCIPAL, Legume and tagged Bucuresti, ceapa, ceapa solzisori, conopida, leustean, mancare, patrunjel, servici, sos, sos de rosii, toamna, tocanita, verdeata. Bookmark the permalink. Leave a comment.
Leave a comment
Comments 0