Biscuiti Speculoos

Pentru: 6 persoane
Pregatire: 20 min

Coacere: 30 min

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 150 g unt, la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 300 g cassonade (sau zahar brun)
  • 1/2 lgt. scortisoara macinata
  • 1/2 lgt. ghimbir praf
  • 1/2 lgt. cuisoare macinate
  • 1 praf de nucsoara

Se incalzeste cuptorul la 180 C.

Intr-un castron mare se amesteca untul cu zaharul, condimentele si oul. Se adauga apoi, putina cate putina, faina si se amesteca bine pana devine un aluat omogen.
Se imparte aluatul in 2 parti egale.

Pe o hartie de copt, se aseaza una din jumatati si se intinde cu facaletul pe cat de subtire posibil (aproximativ 5 mm grosime). Pentru acest pas nu ar trebui sa fie necesara tapetarea cu faina.

Se taie aluatul in dreptunghiuri de 5/2 aproximativ sau cu ajutorul unei forme de Speculoos.
Biscuitii formati se transfera, cu ajutorul unui cutit sau al unei spatule, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ei (nu se umfla aproape deloc).

Se coc 12-15′ si se scot din cuptor (vor fi inca moi la mijloc).

Biscuitii se lasa sa se raceasca 2-3 minute, se scot din tava si se transfera pe un gratar pentru a se raci si intari.

Procedeul se repeta pana la terminarea aluatului.

Biscuitii Speculoos se servesc la cafea sau ciocolata calda.

Pofta buna !

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 29 December, 2009, in √ Bucatariile lumii, Biscuiti Speculoos, Bucataria belgiana, DESERT and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. Retzetar de... fericire

    De curand am avut ocazia sa beau o cafea intr-un restaurant din Nord-Estul Frantei si impreuna cu aceasta, am primit si un biscuite speculoos, combinatie ce initial m-a uimit, dar pe care am apreciat-o in final.
    Sunt curioasa daca la fel se intampla in Belgia, de unde sunt originari acesti biscuiti.

  1. Pingback: Tort rece cu ciocolata si fructe uscate « Imi place sa gatesc…

Leave a comment