Ficatei pane

Pentru: 5 persoane
Pregatire: 20 min
Prajire: 20 min

Ingrediente:

  • 500 g ficatei de pasare
  • 150 g faina
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Spalati bine ficateii (verificand pentru fiecare in parte sa nu aiba fierea ramasa inauntru) si lasati-i sa se scurga.
Bateti ouale intr-un castron, adaugati faina si sare si piper dupa gust. Coca trebuie sa iasa mai consistenta decat cea pentru clatite, astfel incat sa nu se scurga toata de pe ficat.
Incingeti uleiul, treceti fiecare ficat prin coca pregatita si puneti-l in tigaie.
Pastrati focul mediu, astfel incat sa nu se prajeasca tare la suprafata si acoperiti 1-2 minute. Luati capacul si mai lasati sa se prajeasca pana ce coca devine aurie.
Scoateti ficateii pe un servetel de hartie care sa absoarba uleiul.

Serviti cu o salata de morcov si gulie sau cu piure de cartofi si muraturi.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 2 December, 2009, in Carne de pasare, FEL PRINCIPAL, Ficatei pane and tagged , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: